Atacul din Kremenciug, versiunea Rusiei: Au fost distruse muniții livrate de Occident

0 90

Moscova confirmă atacul asupra centrului comercial din localitatea ucraineană Kremenciug, dar susține că Kievul păstra în zonă armament livrat de Occident. Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, incendiul a izbucnit din cauza echipamentelor militare depozitate.

Rușii vorbesc despre „atacuri asupra hangarelor cu muniții și armament livrat de Occident și statele europene”. Așadar, potrivit Moscovei, echipamentele distruse se păstrau la o uzină din apropierea mall-ului și urmau să ajungă în Donbas.

„În urma unei lovituri de înaltă precizie, armele și munițiile păstrate pe teritoriul depozitelor pentru a fi trimise în Donbas au fost distruse. Detonarea a cauzat incendiul la centrul comercial care activa lângă teritoriul uzinei”, afirmă șefii militari ruși.

Moscova a însoțit declarațiile și cu imagini din momentul atacului. Secvența video arată momentul în care trupele lui Putin țintesc asupra obiectivelor vizate.

Potrivit Kievului, un centru comercial din Kremenciug, unde se aflau peste 1000 de oameni, a fost lovit de rachete rusești pe 27 iunie. Administrația locală afirmă că proprietarii nu au închis mall-ul în timp ce suna alerta aeriană, așa cum prevăd normele în vigoare.

În urma incendiului și exploziilor care s-au produs, aproape 20 de persoane au decedat, iar circa 60 au fost rănite, conform informațiilor preliminare. Liderii de la Kiev susțin că zona nu era una de uz militar, iar atacul a fost premeditat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata