Ataşatul militar german la Moscova, convocat de Ministerul rus de Externe după comentariile Berlinului asupra descurajării nucleare

0 194

Ministerul rus al Apărării l-a convocat luni pe ataşatul militar german şi i-a înmânat o notă de protest după comentariile ministrului german al Apărării asupra necesităţii descurajării nucleare a Rusiei.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că l-a convocat pe diplomatul german şi „i-a atras atenţia asupra comentariilor ministrului german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer cu privire la descurajarea nucleară a Rusiei şi de asemenea i-a fost predată o notă”, potrivit agenţiei de presă de stat rusă RIA, preluată de Reuters și Agerpres.

Măsura este cel mai recent semn al creşterii tensiunii între Moscova şi NATO după ce miniştrii apărării din alianţa occidentală au convenit joi asupra unui nou plan de apărare împotriva oricărui potenţial atac al Rusiei pe mai multe fronturi.

„Aceasta este calea descurajării”, a declarat ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer despre plan săptămâna trecută.

Sâmbătă, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a acuzat NATO că adună treptat forţe în apropierea graniţelor Rusiei şi nu doreşte să discute cu Moscova despre securitatea europeană de pe poziţii de egalitate.

Detalii, AICI.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata