Aurescu: Crize suprapuse şi generate artificial

0 54

Republica Moldova se confruntă cu mai multe crize suprapuse și generate artificial, consideră șeful diplomației României, Bogdan Aurescu. Oficialul este de părerea că acestea au scopul de a submina reformele.

Declarațiile au fost făcute de șeful Ministerului de Externe de la București într-un interviu acordat pentru Agerpres. În context, Aurescu s-a referit și la micșorarea volumului de gaz livrat de Gazprom.

„Este însă remarcabilă vigoarea, determinarea cu care autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova ţin piept acestor provocări masive”, a declarat Aurescu.

 

Oficialul a reiterat importanța pe care aliații o acordă stabilității Republicii Moldova, în contextul războiului din Ucraina, referindu-se la participarea omologului său moldovean, Nicu Popescu, la summitul NATO care se va desfășura la București.

„Sprijinul internaţional acordat Republicii Moldova, precum şi celorlalte state partenere, este crucial pentru menţinerea lor într-o relaţie directă cu comunitatea euroatlantică de securitate şi valori. Pe de altă parte, prezenţa, în calitate de invitaţi, a Republicii Moldova şi Ucrainei, care au obţinut recent statutul de candidat la aderarea la UE prin decizia istorică a Consiliului European din iunie 2022, respectiv a Georgiei, stat cu perspectivă europeană recunoscută prin aceeaşi decizie, ne va oferi un prilej important de dialog cu privire la viitorul lor european şi la modalităţile concrete în care România, împreună cu celelalte state membre UE, poate sprijini acest parcurs”, a mai spus Aurescu.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata