Austria se teme de întreruperi de energie provocate de hackerii lui Putin. ”Nu ar trebui să ne prefacem că este doar o teorie”

0 42

Din cauza războiului din Ucraina, probabilitatea întreruperilor de curent în unele regiuni ale Uniunii Europene a crescut semnificativ. Această declarație a fost făcută de ministrul Apărării al Austriei, Claudia Tanner, care crede că întreruperile de curent sunt doar o chestiune de timp, scrie publicația germană Die Welt.

„Pentru Putin, atacurile hackerilor asupra sistemelor energetice occidentale sunt un mijloc de război hibrid. Nu ar trebui să ne prefacem că aceasta este doar o teorie”, a explicat Tanner, adăugând că este necesar să ne pregătim pentru întreruperile de curent în Austria și în alte țări europene.

Potrivit ministrului, Ministerul Afacerilor Interne austriac, forțele armate, poliția, pompierii și organizațiile de apărare civilă participă la măsuri de pregătire pentru pană de curent.

În unele cazuri, comunitățile locale și școlile sunt implicate în astfel de exerciții.

„În locurile publice, distribuim mici broșuri cu sfaturi despre ce trebuie făcut în caz de întrerupere a curentului și cum să ne pregătim din timp, de exemplu, pentru a face provizii de anumite produse”, a explicat ministrul.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata