Autoritățile din Ucraina sunt sigure că țara va deveni membră a blocului NATO

0 175

Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanishina, și-a exprimat încrederea că Ucraina va adera la NATO. În opinia ei, întrebarea constă doar în ceea ce privește termenul de aderare. De asemenea, vicepremierul a subliniat că Kievul aduce deja o mare contribuție la securitatea colectivă. 

„Ucraina va fi membră a NATO, acest lucru a fost deja confirmat de către secretarul general și, în special, de colegii americani, francezi și germani. Desigur, acest proces este de lungă durată. Abia astăzi începem un discurs despre obținerea MAP – aceasta este o lucrare care va dura câțiva ani, dar, în același timp, aducem o contribuție deosebită la securitatea colectivă, participăm la practic toate exercițiile NATO disponibile, sporind compatibilitatea unităților noastre militare cu cele NATO, aderarea la formarea unei strategii NATO pentru securitatea Mării Negre”, a remarcat vicepremierul într-o emisiune.

Potrivit surselor, procesul de integrare euro-atlantică este deja în desfășurare și nu poate fi oprit.

„Se va lua o decizie politică. Sunt sigură că în următorii ani, deși nu totul depinde de Ucraina, există deja confirmarea că vom fi membri NATO. Prin urmare, este important să începem acum aceast lucru care presupun și negocieri politice”, a conchis la acest subiect Olga Stefanishina.

În aprilie, în timpul unei conversații cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii, a menționat că în prezent, scopul primordial al Ucrainei este posibilitatea obținerii unui Plan de Acțiune pentru aderarea la NATO.

Sursa: https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata