Averea lui Zelenski: șapte case, două mașini

0 83

Președintele Ucrainei și-a dezvăluit veniturile personale pentru prima dată de la începutul războiului cu Rusia, ca parte a eforturilor sale de a spori transparența din cadrul guvernului său.

Volodimir Zelenski, a publicat duminică declaraţia de avere pe 2021 şi 2022, care arată că veniturile liderului de la Kiev au scăzut, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit datelor de pe site-ul preşedinţiei ucrainene, fluxul de bani al familiei liderului a scăzut în 2022 comparativ cu 2021 cu 1,8 milioane grivne, adică 47.500 dolari.

Familia Zelenski a câştigat 285.198 de dolari în 2021, deşi aproape 141.278 de dolari din această sumă au provenit din vânzarea de obligaţiuni de trezorerie. Venitul din 2021 a fost cu aproape 314.827 de dolari mai mic decât cel din 2020.

Declaraţia lui Zelenski a atribuit venitul mai mic din 2022 contractelor de închiriere îngheţate ca urmare a ofensivei Rusiei în Ucraina.

Potrivit declarației, în 2021, Zelenski a finalizat procesul de înregistrare a 22 de mărci comerciale, după ce îl începuse „cu mult înainte de a fi ales președinte“. Declarația completă enumeră câteva zeci de mărci comerciale.

Numărul de apartamente, vehicule şi alte bunuri ale lui Zelenski nu s-a schimbat. Potrivit declaraţiei sale, există şapte înregistrări de apartamente şi două de vehicule, un Range Rover şi un Mercedes.

Chiar dacă oficialilor ucraineni li s-a permis să nu dezvăluie informații personale sensibile, Zelenski a făcut eforturi pentru a-i face să declare public bunurile. Creșterea transparenței și combaterea corupției sunt necesare pentru ca țara sa să asigure un ajutor financiar continuu din partea aliaților săi occidentali, chiar dacă fondurile de peste 100 de miliarde de dolari sunt blocate din cauza manevrelor politice din SUA și UE, scrie Bloomberg.

Zelenski a câștigat mult mai mult înainte de a intra în politică, atunci când era actor și conducea o mare companie de producție.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata