Bahmut a devenit din nou locul unora dintre cele mai aprige lupte de pe front

0 104

Războiul din Ucraina a depășit pragul de 500 de zile, sâmbătă. După o pauză în iunie 2023, în ultimele șapte zile, Bahmut a devenit din nou locul unora dintre cele mai aprige lupte de pe front, potrivit Serviciului Britanic de Informații.

„Forțele ucrainene au obținut un succes constant atât în ​​nordul, cât și în sudul orașului, care este controlat de Rusia. Federația Rusă, cel mai probabil, se luptă cu moralul și starea psihologică slabă, o combinație de unități disparate și o capacitate limitată să găsească și să lovească artileria ucraineană”, subliniază analiștii.

Conducerea rusă aproape sigur consideră că este inacceptabil din punct de vedere politic să cedeze Bahmut, care are o greutate simbolică, fiind una dintre puținele cuceriri ale Rusiei din ultimele 12 luni. Cu toate acestea, există puține rezerve suplimentare pentru a le arunca în luptă în acest sector. Susțin serviciile de informații britanice.

Câștiguri semnificative din punct de vedere tactic

Forțele ucrainene au obținut „câștiguri semnificative din punct de vedere tactic“ în jurul orașului asediat Bahmut, susține și anașiza Institutului pentru Studiul Războiului din Washington DC.

Împreună cu câștigurile din jurul Bahmut, forțele ucrainene au continuat, de asemenea, operațiunile în cel puțin alte trei sectoare ale liniei frontului vineri, potrivit ISW.

Operațiunile ofensive în curs de desfășurare includ cele din vestul regiunii Zaporijie și de-a lungul graniței administrative dintre regiunile Zaporojie și Donețk, a declarat Statul Major General ucrainean.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata