Bătaia pe averea lui Prigojin a început cu câteva zile înainte de moartea acestuia

0 121

Familia lui Evgheni Prigojin a început să se lupte pentru vastul său imperiu de afaceri și să-și pună în buzunar bunurile acestuia înainte ca finanțatorul Grupului de mercenary Wagner să moară într-un misterios accident de avion pe 23 august.

Canalul rus de știri online „Mojem Obiasnit” (Putem explica) susține că a început redistribuirea activelor din imperiul lui Prigojin, care include zeci de companii și un venit anual de sute de miliarde de ruble. Dar chiar înainte de moartea acestuia, rudele lui Prigojin au început să-și transfere bunurile.

Întinderea imperiului „fostului bucătar al lui utin“ este necunoscută, dar în timpul unui raid al poliției ruse asupra casei sale din Sankt Petersburg, după ce a condus o revoltă eșuată împotriva  Kremlinului, pe 24 iunie, autoritățile au descoperit sigiliile a 600 de entități juridice diferite, sugerând că el a fost implicat în activitățile a sute de companii. Potrivit documentelor, el avea afaceri în cel puțin 15 țări.

Prigojin era cel mai bine cunoscut pentru contractele de catering pe care le-a obținut de la Kremlin, care i-au adus porecla de „bucătarul lui Putin”. Afacerile sale includ, de asemenea, „fabrica de troli” care avea oameni pentru a răspândi dezinformarea, o companie de dezvoltare imobiliară și Megaline, o companie care supraveghează construcția taberelor militare.

Companiile bănoase ale lui Prigojin

Mojem Obiasnit a identificat opt ​​dintre cele mai profitabile companii ale lui Prigojin — Lahta Plaza, Lahta Park, Megaline, Main Line, Pișcevik, Food Plant, RIA FAN și Nevskie Novosti — și a constatat că în unele au avut loc schimbări structurale înainte de moartea sa.

Cu câteva zile înainte de moartea lui Prigojin, s-au făcut schimbări la compania de dezvoltare Lahta Plaza, care construiește centre de afaceri, hoteluri și clădiri rezidențiale în Sankt Petersburg și este controlată de fiul său, Pavel Prigojin. Pe 18 august, compania a creat o entitate spin-off în scopuri fiscale.

Noi directori generali au fost numiți pentru companie și altele deținute de fiul lui Prigojin pe 26 iunie, la câteva zile după revolta eșuată a șefului Wagner.

De asemenea, s-a descoperit că mama lui Prigojin, Violeta, a ascuns informații despre ea în registrele de stat. A fost fondatoarea fundației Colors of Life, care a organizat expoziții de artă.

Văduva lui Prigojin, data de-o parte

Văduva lui Prigojin, Liubov, a fost înlăturată din funcția de proprietar a două dintre cele mai mari companii ale lui Prigojin și înlocuită de Dmitri Koșara, un partener de lungă durată al „bucătarului lui Putin”.

Potrivit publicației Mojem Obiasnit, relațiile dintre Liubov și soțul ei s-au deteriorat și ea fusese deposedată de acțiuni la o serie de companii din imperiul lui Prigojin. Ea nu a fost văzută la înmormântarea oligarhului.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata