Bătăliile pe care le are de purtat Ucraina: „Există o oboseală severă din cauza războiului“

0 77

În timp ce contraofensiva sa încetinește odată cu venirea iernii, Ucraina se luptă cu ea însăși, cu Rusia și pentru atenția lumii, se arată într-o analiză NBC News.

Ucraina nu se luptă doar cu armata rusă. După mai mult de 21 de luni de război istovitor, Kievul se luptă pentru atenția lumii după ce războiul a intrat în umbra conflictului din Orientul Mijlociu. În timp ce contraofensiva sa pentru care au existat așteptări uriașe a fost oprită de zăpadă, după luni de planificare și în pofida sprijinului militar aliat de miliarde de dolari, Kievul este afectat și de certuri interne care se amplifică.

Astfel, confruntată cu perspectiva unei ierni lungi și dificile, Ucraina luptă pe mai multe fronturi.

„Există o oboseală severă din cauza războiului”, a declarat Volodimir Fesenko, un analist politic cu sediul la Kiev.

„Mulți ucraineni sunt dezamăgiți că nu s-a obținut o victorie rapidă. Totuși, în marea lor majoritate, ucrainenii sunt uniți în ceea ce privește necesitatea de a continua să se opună agresiunii rusești”, a dezvăluit el pentru NBC News. „

Contraofensiva

După campaniile de succes de recucerire a teritoriilor din estul și sudul Ucrainei cu un an în urmă, Kievul și aliații săi occidentali au petrecut o mare parte din prima parte a anului 2023 pregătindu-se pentru o contraofensivă majoră.

Aceasta a fost prezentată de observatorii militari drept o campanie potențial decisivă menită să recupereze teritoriile ucrainene ocupate, care ar putea inclusiv să amenințe Peninsula Crimeea, un teritoriu de mare preț pentru Kremlin și care se află sub control rusesc din 2014. Totuși, de la lansarea contraofensivei în iunie, Ucraina a obținut doar câștiguri modeste împotriva liniilor de apărare rusești puternic fortificate, aducând războiul în mare parte în impas, în timp ce sezonul de lupte se apropie de sfârșit.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata