BBC: Armata rusă, o „mașină de tocat carne”: 50.000 de morți confirmați, dar numărul ar putea fi mult mai mare. „I-au trimis în Iad”

0 121

Numărul deceselor militare din Rusia în Ucraina a depășit acum pragul de 50.000, a confirmat BBC. Numărul ar putea fi însă mult mai mare. Jurnaliștii au explicat cum s-a ajuns la această cifră.

În cel de-al doilea an pe prima linie – pe măsură ce Moscova a promovat așa-numita strategie de tocat carne – jurnaliștii constată că numărul de morți a fost cu aproape 25% mai mare decât în primul an. BBC Russian, grupul media independent Mediazona și voluntarii au numărat decesele, începând cu februarie 2022.

Noile morminte, apărute în cimitire, au ajutat la furnizarea numelor multor soldați. Echipele BBC au analizat, de asemenea, informații open-source din rapoarte oficiale, ziare și rețele sociale.

Așadar, conform constatărilor sursei citate, peste 27.300 de soldați ruși au murit în al doilea an de luptă, ceea ce prezintă o reflectare asupra modului în care câștigurile teritoriale au avut un cost uman imens. Rusia a refuzat să comenteze.

Termenul „mașină de tocat carne” a fost folosit pentru a descrie modul în care Moscova trimite, într-un mod necruțător, valuri de soldați la înaintare, în încercarea de a doborî forțele ucrainene și de a-și expune locațiile artileriei ruse.

Numărul total de morți – de peste 50.000 – este de opt ori mai mare decât singura recunoaștere publică oficială a cifrelor deceselor dată vreodată de Moscova, în septembrie 2022. Numărul real al deceselor din Rusia este probabil mult mai mare. Analiza jurnaliștilor nu include decesele miliției din Donețk și Lugansk ocupate de ruși – în estul Ucrainei. Dacă ar fi adăugate, numărul morților din partea rusă ar fi și mai mare.

Între timp, Ucraina comentează rareori amploarea deceselor pe câmpul de luptă. În februarie, președintele Volodimir Zelenski a declarat că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși – dar estimările, bazate pe informațiile americane, sugerează pierderi mai mari.

Tactici de „tocat carne”

Cea mai recentă listă a soldaților morți a BBC și Mediazona arată costul uman grav al schimbării tacticii de primă linie a Rusiei.

Graficul de mai jos arată cum armata rusă a suferit o creștere bruscă a numărului de decese în ianuarie 2023, când a început o ofensivă la scară largă în regiunea Donețk din Ucraina.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata