BBC: Putin se teme de o revoltă a generalilor săi după dezastrul din Ucraina

0 77

Un fost pilot al Forțelor Aeriene Ruse, care a fugit din Rusia, a declarat pentru BBC că Vladimir Putin se teme de o posibilă revoltă a generalilor săi împotriva sa.

Gleb Irisov, care a părăsit Rusia, este și un fost corespondent militar pentru agenția rusă de presă de stat și îl cunoaște pe noul comandant al trupelor ruse în invazia din Ucraina, Serghei Surovikin.

Într-o declarație pentru BBC, Irisov a spus că Surovikin a fost numit pe această poziție ca urmare a „loialității sale profunde” față de regimul de la Moscova și față de Putin personal.

Irisov spune că decizia numirii lui Surovikin vine și ca urmare a unei „temeri a lui Putin că va avea loc o revoltă a generalilor săi”.

Irisov spune că el, personal, a început să se opune regimului în timp ce încă se afla în armată, după ce a observat felul în care erau tratați soldații de comandanți.

El a calificat invazia drept o „catastrofă” pentru Ucraina și a spus că Rusia reprezintă un pericol pentru lume. Totuși, Irisov s-a arătat pesimist cu privire la șansa unei schimbări în Rusia în viitorul apropiat, în ciuda „numărului uriaș de decese și al efectelor economice severe” pe care războiul le-a provocat în Rusia.

Sursa: https://www.digi24.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata