Belarusul îl convoacă pe însărcinatul cu afaceri polonez

0 75

Belarusul a anunţat că l-a convocat joi pe însărcinatul cu afaceri polonez la Minsk, după o măsură similară luată de către Polonia, marcând o escaladare a tensiunilor frontaliere între aceste două ţări pe fondul deplasării migranţilor în zonă, transmite AFP.

Câteva mii de persoane originare mai ales din Orientul Mijlociu încearcă de mai multe săptămâni să intre din Belarus în Polonia, Letonia şi Lituania.

Miercuri, Polonia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri belarus pentru a denunţa o ”provocare” după ceea ce Varşovia consideră a fi incursiunea pe teritoriul polonez, dinspre Belarus, a mai multor indivizi în uniformă înarmaţi.

Drept reacţie, Ministerul de Externe belarus a indicat joi că l-a convocat la rândul său pe însărcinatul cu afaceri polonez pentru a-i transmite ”protestul său ferm”.

”Belarusul nu a provocat niciodată vreun incident frontalier şi respinge aşadar categoric” aceste acuzaţii, a menţionat diplomaţia de la Minsk într-un comunicat, estimând că ”deteriorarea situaţiei la frontieră este inadmisibilă”.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata