Biden, chestionat asupra demisiei șefului Pentagonului după internarea secretă a acestuia: ce decizie a luat președintele american

0 134

Preşedintele american Joe Biden nu ia în calcul demiterea secretarului Apărării Lloyd Austin, a declarat luni pentru agenția de presă Reuters o sursă de la Casa Albă, după ce şeful Pentagonului a ţinut secretă spitalizarea sa zile în şir, contrar procedurilor, relatează Agerpres.

Lloyd Austin, care este al doilea după Biden în lanţul de comandă al armatei americane şi trebuie să fie disponibil în orice moment în cazul unei crize neprevăzute, l-ar fi înştiinţat inclusiv pe preşedinte cu o întârziere de câteva zile asupra situaţiei sale medicale, potrivit presei de peste Atlantic.

Internat în ziua de Anul Nou, Lloyd Austin a informat-o abia pe 2 ianuarie asupra internării pe adjuncta sa, Kathleen Hicks, aflată în concediu în Puerto Rico, iar acesta i-a preluat o parte din atribuţii.

Întrebat dacă, de când este spitalizat, secretarul Apărării a fost în stare de inconştienţă ca urmare a procedurilor medicale, oficialul citat de Reuters şi care a vorbit cu condiţia anonimatului a răspuns că nu deține informații în acest sens. Cauza internării șefului Pentagonului nu a fost dezvăluită publicului.

Duminică, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat pentru presă că Lloyd Austin „este în continuare spitalizat la centrul medical naţional Walter Reed, dar se recuperează bine”. Acelaşi purtător de cuvânt a susţinut că secretarul american al Apărării şi-a reluat atribuţiile vineri seară, iar de atunci „a primit rapoarte operative şi a oferit îndrumările necesare echipei sale”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata