Biden denunță declarațiile „periculoase” ale lui Trump la adresa NATO: „Undă verde pentru mai mult război” din partea lui Putin

0 62

Preşedintele american Joe Biden a denunţat duminică afirmaţiile „îngrijorătoare şi periculoase” făcute cu o zi înainte de rivalul său Donald Trump, care a spus că va încuraja Rusia să atace ţările NATO dacă acestea nu îşi plătesc partea.

În timpul unui miting, sâmbătă, în Carolina de Sud, fostul președinte american Donald Trump a făcut o relatare pe care a prezentat-o drept o discuție cu unul dintre şefii de stat din NATO, fără a-l numi.

„Unul dintre preşedinţii unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: «Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia, ne veţi proteja?»”, a susținut Trump înainte de a menționa răspunsul său: „Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile”.

„Faptul că Donald Trump recunoaşte că intenţionează să-i dea lui Putin undă verde pentru mai mult război şi violenţă, pentru a-şi continua atacul brutal împotriva unei Ucraine libere şi pentru a extinde agresiunea asupra popoarelor din Polonia şi ţările baltice este îngrijorător şi periculos”, a declarat Joe Biden, citat într-un comunicat.

Donald Trump, care se va confrunta probabil cu Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, critică în mod regulat aliaţii din NATO pentru că nu îşi respectă angajamentele în ceea ce priveşte cheltuielile militare. În timpul campaniei, el a ameninţat deja în mai multe rânduri că va scoate SUA din NATO dacă se va întoarce la Casa Albă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata