Biden se va întâlni cu președintele Ucrainei, la Casa Albă, în data de 1 septembrie

0 139

Runda de convorbiri americano-ucrainene la nivel înalt, care urma să aibă loc la data de 31 august între președinții Statelor Unite și Ucrainei, Joe Biden și, respectiv Volodimir Zelenski, a fost amânată pentru data de 1 septembrie, a declarat Serviciul de presă de la Casa Albă.

Potrivit agendei de lucru a președintelui Biden, liderul american îl va primi pe Zelenski la Casa Albă pe data de 1 septembrie. Potrivit Agenției de presă TASS, ”Vizita va confirma sprijinul ferm al SUA acordat suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și cooperării bilaterale în domeniul securității energetice”.

În luna iulie au apărut primele informații potrivit cărora prima vizită oficială a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în Statele Unite va avea loc pe 30 august. Biden i-a transmis la început de iunie invitaţia sa lui Zelenski.

Preşedintele american „este nerăbdător să îl primească la Casa Alba în această vară”, a declarat consilierul său de securitate naţională, Jake Sullivan.

Preşedintele Zelenski a răspuns că este încântat de această viitoare întâlnire care va permite, în opinia sa, „să se discute mijloacele de a extinde cooperarea strategică între Ucraina şi SUA”.

La mijlocul lunii iunie, Volodimir Zelenski şi-a exprimat totuşi regretul că Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin înaintea sa. Summitul dintre Biden şi Putin a avut loc la 16 iunie la Geneva.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata