Bilanț sumbru: Zeci de copii căutați de israelieni în urma atacului Hamas

0 46

„Sute de copii au fost uciși sau răniți” în războiul în curs între mișcarea islamistă palestiniană Hamas și Israel, iar bilanțul riscă să se agraveze, avertizează UNICEF.

Copiii sunt printre cele mai vulnerabile victime ale războiului în curs între Hamas și Israel, așa cum relevă imaginile dintr-un kibbutz unde peste de 40 de bebeluși și copii au fost masacrați, potrivit oficialilor israelieni, de atacatori ai mișcării islamiste palestiniene.

În pofida disensiunilor dintre cele două părți beligerante, nimic nu poate justifica uciderile, mutilările sau răpirile de copii.

În Israel, copiii caută refugiu în școli sau în adăposturi înființate în regim de urgență.

În Fâșia Gaza, sute de case au fost distruse și alte peste o mie au fost grav avariate în urma ripostei lansate de armata israeliană împotriva atacului de amploare al Hamas.

Unii părinți au reușit să-și găsească copiii, cum este cazul unei mame israelience care s-a reunit joi cu fata și băiatul său, de 8 și 10 ani, după câteva zile de căutări. Tatăl lor nu a supraviețiuit, fiind ucis în urma atacului Hamas.

Însă numeroși copii israelieni sunt încă de negăsit la opt zile de la atacul Hamas. Presa israeliană a publicat imagini detaliate cu copiii dispăruți, indicând numele și vârsta lor.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata