„Bild” dezvăluie un document secret despre un posibil atac rusesc imaginat de armata germană. Reacția Berlinului

0 107

Germania pregăteşte diferite scenarii pentru amenințarea rusă, a declarat luni Ministerul Apărării de la Berlin, după ce publicația „Bild” a dezvăluit un document clasificat al Bundeswehr (forțeler armate germane) care nu exclude o escaladare împotriva NATO în acest an şi o ipotetică confruntare în 2025.

„Luarea în considerare a diverselor scenarii, chiar dacă sunt extrem de improbabile, face parte din practica militară de zi cu zi, în special în timpul antrenamentelor armatei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării, Arne Collatz.

Potrivit „Bild”, în acest document secret, Bundeswehr descrie posibile acţiunile ale Rusiei şi Occidentului lună de lună, inclusiv un ipotetic scenariu al „Apărării Alianţei 2025” care prevede desfăşurarea a „sute de mii de soldaţi NATO şi o izbucnire iminentă a unui război în vara anului 2025”.

Conform acestui document, Rusia ar lua în calcul o nouă mobilizare, de 200.000 de persoane, şi ar lansa o ofensivă în Ucraina care, din cauza „sprijinului ezitant” al Occidentului pentru Kiev, ar putea da rezultate în iunie şi ar face ca trupele ucrainene să se retragă treptat.

În acord cu acest scenariu, atacul iniţial camuflat şi apoi din ce în ce mai deschis împotriva Occidentului ar începe în iulie.

Kremlinul ar putea să provoace de fiecare dată noi crize prin atacuri cibernetice severe şi alte forme de război hibrid, cum ar fi instigarea minorităţilor etnice ruse, în special în statele baltice.

„Bild” relatează că scenariul prevede ciocniri pe care Rusia le-ar folosi ca scuză pentru a începe în septembrie exerciţii cu Belarus cu participarea a 50.000 de soldaţi.

În realitate, Rusia ar acumula trupe la frontiera cu Polonia şi Lituania, iar în octombrie ar comasa trupe şi rachete cu rază medie de acţiune în exclava Kaliningrad, unde ar continua să trimită armament sub „minciuna propagandistică a unui atac iminent al NATO”.

„Obiectivul secret al Kremlinului ar fi de a cuceri coridorul Suwalki”, un teritoriu de 65 de kilometri de-a lungul frontierei dintre Polonia şi Lituania, situat între enclava rusă Kaliningrad şi Belarus.

Potrivit scenariului, începând din decembrie 2024 ar urma să aibă loc un „conflict de frontieră” provocat artificial şi „tulburări cu numeroşi morţi” în această zonă, deja pe teritoriul NATO.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata