Blinken i-a cerut lui Lavrov retragerea imediată a trupelor de la frontiera ucraineană

0 245

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken „l-a îndemnat” marţi pe omologul său rus Serghei Lavrov la o „dezescaladare imediată şi la retragerea” trupelor ruse de la frontiera ucraineană, reiterându-şi totodată „disponibilitatea” de a continua dialogul „de fond” cu Moscova pe căi diplomatice, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, transmis după convorbirea telefonică dintre cei doi miniştri de externe.

„Secretarul de stat a subliniat voinţa SUA, în mod bilateral şi împreună cu aliaţii noştri şi partenerii, de a continua un schimb substanţial cu Rusia pe probleme de securitate reciprocă”, a declarat diplomaţia americană, potrivit EFE și AFP, citate de Agerpres.

„El a subliniat că o nouă invazie în Ucraina ar duce la consecinţe rapide şi severe”, menţionează Departamentul de Stat în comunicat.

Blinken „a cerut Rusiei o dezescaladare imediată şi retragerea trupelor şi echipamentelor de la frontiera cu Ucraina”, conform aceluiaşi text. De asemenea, secretarul de stat american „a îndemnat Rusia să privilegieze calea diplomatică” mai degrabă decât conflictul.

Şeful diplomaţiei americane, conform documentului, a subliniat în convorbirea cu Lavrov „angajamentul SUA faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi dreptul tuturor ţărilor de a-şi determina singure politica externă şi alianţele”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata