BLINKEN: Rusia trebuie să decidă dacă vrea relații bune cu SUA

0 158

Existenţa unor relaţii bune între Rusia şi SUA este o opţiune care depinde integral de Moscova, a susţinut duminică secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit politico.eu.

”În cele din urmă, depinde de Rusia”, a declarat Blinken într-o emisiune a postului de televiziune CNN, referindu-se la discuţiile avute recent în Islanda cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Demnitarul american a adăugat că, în numele preşedintelui Joe Biden, a afirmat în mod clar că SUA vor să coopereze cu guvernul rus în chestiuni precum situaţia din Afganistan.

”O relaţie mai stabilă şi mai predictibilă cu ei (ruşii) va fi bună pentru noi, bună pentru ei şi aş susţine chiar bună pentru lume”, a explicat el.

Şeful diplomaţiei americane a atenţionat că administraţia de la Washington nu are ezitări în a apăra interesele americane dacă Rusia continuă ”acţiunile agresive şi nechibzuite” care destabilizează lumea, Antony Blinken amintind de acţiunile militare ruse în Ucraina, de acuzaţiile privind amestecul Moscovei în alegerile din SUA şi de persecuţiile cărora le sunt supuşi opozanţi precum Aleksei Navalnîi.

”Preşedintele (Joe Biden, n.red.) este foarte hotărât în această privinţă”, a subliniat Blinken.

Sursa: https://www.agerpres.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata