Bloomberg a aflat despre pregătirea unor acțiuni de răspuns ale SUA în cazul unui război între Rusia și Ucraina

0 88

Statele Unite au propus UE să elaboreze măsuri în cazul unei acțiuni militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Kremlinul a declarat că Rusia nu are planuri de „invazie”. Moscova trebuie doar „să fie în alertă” în timpul exercițiilor SUA și NATO în Marea Neagră.

Statele Unite și aliații săi europeni discută posibile acțiuni comune în cazul în care Rusia ar lua măsuri militare împotriva Ucrainei. Bloomberg a anunțat despre aceasta, cu referire la surse.

Printre posibilele măsurile sunt luate în considerare, în special, impunerea unor sancțiuni împotriva Moscovei și asistența pentru Kiev în domeniul securității.

Potrivit agenției, înalți oficiali americani au ridicat problema elaborării unui nou pachet de măsuri în cazul unor acțiuni agresive din partea Rusiei săptămâna trecută, în timpul interacțiunilor cu colegii europeni. Aceștia au anunțat că administrația președintelui american Joe Biden examinează deja diverse opțiuni și dorește să facă un schimb de date pentru un „răspuns coordonat”.

Sursele Bloomberg nu au precizat ce anume vor viza potențialele sancțiuni. Cu toate acestea, având în vedere restricțiile care se aplică asupra mai multor domenii ale economiei ruse, sectorul energetic ar putea fi vizat, consideră agenția.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să facă comentarii pentru Bloomberg.

De la sfârșitul lunii octombrie, presa a raportat că Rusia își consolidează forțele militare la granița cu Ucraina. În special, The Washington Post a scris despre asta. Iar ziarul Politico, la rândul său, a publicat imagini din satelit. Acestea surprind probabil o acumulare de tancuri ale armatei ruse în apropierea orașului Yelnya din regiunea Smolensk, la aproximativ 250 km de granița cu Ucraina.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata