Bombardamente rusești în suburbia Kievului și în alte orașe ucrainene

0 130

Forțele rusești și-au intensificat loviturile în cursul nopții asupra suburbiilor Kievului și au reluat eforturile de a captura portul Mariupol de la Marea Azov, în timp ce negociatorii ucraineni și ruși se pregăteau de noi discuții pentru încetarea focului.

Bombardamente rusești au lovit un cartier rezidențial din Kiev, declanșând un incendiu puternic într-un bloc de locuințe. Cel puțin două persoane au fost ucise și 27 au fost salvate, a anunțat serviciul de urgență ucrainean pe Facebook. Armata ucraineană a precizat într-o declarație că focurile de artilerie au lovit zona rezidențială adiacentă suburbiei Irpin, care a fost martora unora dintre cele mai grele lupte de la declanșarea războiului.

Bombardamentele din timpul nopții și dimineața devreme au lovit, de asemenea, localitățile Hostomel și Bucea, a declarat șeful regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, la televiziunea ucraineană.

De asemenea, forțele rusești au declanșat noi lovituri de artilerie asupra orașului Harkov din estul țării, a anunțat, pe Facebook, Statul Major al forțelor armate ucrainene.

În Mariupol, autoritățile ucrainene au raportat atacuri aeriene severe asupra orașului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile dintre delegațiile ucraineană și rusă vor continua pe 15 martie. Într-un discurs video, Zelenski a spus că delegația ucraineană a făcut o treabă bună în timpul discuțiilor din 14 martie. El nu a oferit alte detalii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata