Boris Johnson: Războiul din Ucraina trebuie să se încheie în 2023. Ce se va întâmpla cu Occidentul în caz contrar

0 92

Cu cât războiul din Ucraina continuă mai mult, cu atât devine mai scump. Prin urmare, Occidentul trebuie să tragă o concluzie logică și să crească furnizarea de arme către armata ucraineană, susține fostul premier britanic Boris Johnson, într-un articol pentru Wall Street Journal.

„Nu mă interesează cât de des trebuie să repet: războiul din Ucraina se poate termina doar cu înfrângerea lui Vladimir Putin. Forțele ruse trebuie să fie împinse înapoi la granițele de dinainte de 24 februarie. Volodimir Zelenski sau poporul ucrainean nu pot accepta niciun alt rezultat după atrocitățile pe care le-au îndurat. Nu există un acord privind schimbul de teritoriu contra pace, chiar dacă Putin i-ar oferi unul și chiar dacă ar putea avea încredere în el, ceea ce nu este cazul”, scrie Johnson.

El observă că, deoarece există o singură cale de a pune capăt războiului, atunci întrebarea este cât de repede va trage Occidentul concluzia inevitabilă. Fostul premier britanic subliniază că este în interesul tuturor, inclusiv al rușilor, ca vălul aventurii eșuate a lui Putin să cadă în sfârșit. Și acest lucru ar trebui să se întâmple nu în 2025, nu în 2024, ci în 2023.

Consecințele amenințătoare ale amânării complezente sunt foarte grave, spune fostul premier britanic. El subliniază că iarna aceasta va fi foarte grea pentru toți cei care s-au bazat pe aprovizionarea cu gaze rusești. Deși Europa va putea supraviețui lunilor reci datorită acumulării de stocuri în depozit.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata