Bulgaria dă în judecată compania rusă Gazprom și cere despăgubiri de peste 400 de milioane de euro

0 62

Compania bulgară de stat Bulgargaz EAD a inițiat o procedură de arbitraj împotriva Gazprom din Rusia, a anunțat compania, marți, pe site-ul său, potrivit The Kyiv Independent.

În 2023, gigantul rus al gazelor a suspendat contractul pe termen lung al Bulgargaz, care acoperea 90% din cantitățile de gaze naturale livrate de Bulgargaz clienților.

Compania rusă încetase furnizarea de gaze naturale către Bulgargaz în aprilie 2022.

Bulgargaz EAD a inițiat o procedură la 8 iulie la Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerț Internațional din Paris, potrivit comunicatului.

În luna mai, Bulgargaz EAD a trimis companiei ruse o propunere de soluționare voluntară a cererii companiei bulgare, în conformitate cu contractul lor. Dar Gazprom nu a răspuns.

„După ce partea rusă nu a luat măsuri pentru a soluționa problema pe cale amiabilă, Bulgargaz a luat măsurile necesare pentru a proteja interesele companiei”, a declarat compania bulgară.

Bulgargaz EAD solicită despăgubiri în valoare de 400 de milioane de euro (432,76 milioane de dolari) deoarece Gazprom a încălcat contractul în 2022 prin întreruperea unilaterală a livrărilor de gaze naturale, se arată în comunicat.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata