Cadouri și marş patriotic rusesc! Kim Jong Un a plecat din Rusia

0 57

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat din Rusia, duminică. Plecarea trenului său blindat a avut loc în timp ce în staţia Artiom Primorski-1 răsuna „Adio Slavianka”, un marş patriotic rusesc.

„Ceremonia de plecare a liderului RPDC a avut loc la staţia Artiom Primorski-1, unde se afla deja trenul blindat al lui Kim Jong Un”, a relatat RIA Novosti, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord şi publicând un video cu plecarea liderului.

În imagini se vede cum Kim, pe treptele trenului său, îşi ia rămas bun de la delegaţia rusă care îl însoţeşte, condusă de ministrul Ecologiei, Alexander Kozlov.

Apoi „Adio Slavianka”, un marş patriotic rusesc, a răsunat la plecarea trenului, sub un cer înnorat.

„Trenul lui Kim Jong Un se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei Khasan. Distanţa (…) este de aproximativ 250 de kilometri”, a raportat TASS.

Duminică, Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ de la guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient al Rusiei, potrivit TASS. Sunt cadouri militare cu o simbolistică puternică, pe fondul temerilor occidentale cu privire la un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina, scrie Agerpres.

Duminică, Kim s-a întâlnit, de asemenea, cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea Federală din Extremul Orient în campusul universitar din Vladivostok şi a participat la un spectacol de apă la oceanariul oraşului, potrivit TASS. Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a descris atmosfera din marele oraş din Extremul Orient al Rusiei ca fiind „călduroasă și efeverscentă” în ultimele zile, „într-un moment în care se deschide o nouă eră de prietenie, solidaritate şi cooperare în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia”.

Miercuri, în timpul unei discuţii la cosmodromul Vostocini, Vladimir Putin şi Kim Jong Un şi-au arătat apropierea, preşedintele rus vorbind despre „perspective” de cooperare militară, în ciuda sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi de dezvoltare a rachetelor. În cadrul întâlnirii, cei doi lideri şi-au oferit reciproc o puşcă, din nou cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat „niciun acord” în timpul acestei întâlniri, fără însă a linişti Occidentul. „Guvernatorul (Oleg Kojemiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un set de protecţie antiglonţ pentru acţiuni de asalt” şi „îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice”, au precizat serviciile regionale pentru TASS.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata