Close Menu

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    Ucraina creează unități speciale de apărare aeriană pentru a intercepta dronele Shahed: „Zboară la doi kilometri altitudine”

    1 iulie 2025

    Wall Street Journal: Rusia a concentrat 50.000 de militari în jurul Sumî, punând Ucraina în dificultate

    1 iulie 2025

    Rusia ironizează strategia NATO. Șeful diplomației ruse prezice când se va prăbuși Alianța

    1 iulie 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    DISINFO.MDDISINFO.MD
    • Moldova
    • Externe
    • Opinii
    • Analize
    • Stopfake
    • Română
    DISINFO.MDDISINFO.MD
    Prima pagină » „Călin Georgescu nu a fost recunoscut de TikTok ca fiind candidat”. Aplicația chineză a publicat raportul despre alegerile anulate din România
    Analize

    „Călin Georgescu nu a fost recunoscut de TikTok ca fiind candidat”. Aplicația chineză a publicat raportul despre alegerile anulate din România

    2 aprilie 2025
    Facebook Twitter LinkedIn Email VKontakte Telegram WhatsApp Copy Link
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link

    Au apărut rapoartele TikTok și Meta referitoare la alegerile prezidențiale din România de anul trecut. Reprezentanții TikTok au reușit să blocheze peste 4,5 milioane de aprecieri false și 1,5 milioane de solicitări false de urmărire. De asemenea, au fost suspendate 33.000 de conturi de spam din România și aproape 100.000 de conturi false.

    În plus, conturile candidaților la prezidențiale, precum și cele ale altor politicieni, oficiali și partide politice care ar putea desfășura campanii, au fost interzise de a face publicitate politică, de a plasa reclame pe TikTok sau de a organiza acțiuni de monetizare sau strângere de fonduri, fie în nume propriu, fie din partea altor utilizatori, relatează Antena 3.

    Rapoartele de transparență ale TikTok și Meta au fost publicate pe site-urile de profil ale Comisiei Europene. Fiecare platformă include un capitol referitor la alegerile din țara noastră de anul trecut. TikTok detaliază în documentele sale modul în care s-a pregătit pentru a combate publicitatea electorală frauduloasă în perspectiva alegerilor din luna mai.

    „Ne-am angajat cu autoritățile relevante din România în legătură cu situația alegerilor prezidențiale și le-am încurajat să împărtășească orice informații, astfel încât să putem lucra împreună pentru a asigura integritatea alegerilor. TikTok a răspuns, de asemenea, solicitărilor legate de conținut din partea autorităților, inclusiv CE, răspunzând la întrebările lor specifice privind conturile și împărtășind detalii despre investigațiile noastre”, scrie în raportul transmis de TikTok.

    De asemenea, TikTok afirmă că a identificat și etichetat toate conturile candidaților la alegerile prezidențiale, precum și cele ale altor politicieni, oficiali, partide politice care ar putea desfășura campanii electorale, și instituții guvernamentale din țara noastră.

    „În vederea menținerii atât a integrității platformei, cât și a siguranței persoanelor care o utilizează, conturile care aparțin politicienilor sau partidelor politice nu pot face publicitate sau bani pe TikTok.”

    Reprezentanții platformei chineze subliniază că aceste aspecte au fost aplicate și anterior, însă problema în cazul lui Călin Georgescu a fost că el nu a fost recunoscut de platformă ca fiind candidat.

    Mai mult, TikTok afirmă că a prevenit peste 4,5 milioane de aprecieri false și un milion și jumătate de cereri false de urmărire. De asemenea, au fost blocate 33.000 de conturi de spam în România și aproape 100.000 de conturi false.

    Între 15 și 30 decembrie, au fost eliminate și 59 de conturi autentice care au încălcat regulile politice. TikTok menționează că dispune de o echipă de 99 de moderatori vorbitori de limba română, iar pentru alegerile din mai au fost adăugați încă 120 de experți în securitate, integritate și publicitate.

    Ads

    Reprezentanții Meta au inițiat și ei o campanie de conștientizare privind fraudele și escrocheriile. Această campanie a avut loc în diverse piețe din Uniunea Europeană, inclusiv în Franța, Germania, Polonia, România, Belgia și Spania, și a folosit o varietate de canale, inclusiv platforme terțe.

    Printre activitățile campaniei s-au numărat reclame pe Facebook, Instagram și WhatsApp, evidențiind angajamentul Meta față de siguranța utilizatorilor.

    #Călin Georgescu #campanie #meta #rapoarte #România #TikTok
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email VKontakte Telegram Copy Link WhatsApp

    Related Posts

    Raportul Global al Păcii 2025: Care sunt cele mai pașnice țări din lume. Pe ce locuri s-au clasat România și Republica Moldova?

    30 iunie 2025

    România va cumpăra 18 avioane F-16 cu un euro. Anunțul ministrului Moșteanu, de la Haga

    26 iunie 2025

    De ce un Iran nuclear e mai periculos decât Coreea de Nord. Ideologia regimului teocratic ridică semne de întrebare reale

    25 iunie 2025

    UE l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Bruxelles pentru a cere explicații despre agresarea diplomatei românce la Vladivostok

    19 iunie 2025

    Ucraina creează unități speciale de apărare aeriană pentru a intercepta dronele Shahed: „Zboară la doi kilometri altitudine”

    1 iulie 2025

    Wall Street Journal: Rusia a concentrat 50.000 de militari în jurul Sumî, punând Ucraina în dificultate

    1 iulie 2025

    Rusia ironizează strategia NATO. Șeful diplomației ruse prezice când se va prăbuși Alianța

    1 iulie 2025

    Republica Moldova pregătește o nouă lege împotriva dronelor şi rachetelor ruseşti

    1 iulie 2025

    Rusia atenționează că noul proiect de lege cu sancţiuni al SUA ar putea afecta eforturile de pace în Ucraina

    1 iulie 2025
    DISINFO.MD
    © 2025 Disinfo. All Rights Reserved. Dezvoltat de Disinfo.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.