Canada şi-a deplasat trupele în vestul Ucrainei

0 188

Canada şi-a deplasat duminică trupele militare în vestul Ucrainei şi a anunţat repatrierea temporară a tuturor angajaţilor ne-esenţiali de la ambasada sa din Kiev ca urmare a tensiunilor de la graniţa ruso-ucraineană, informează AFP.

„Forţele noastre armate canadiene s-au deplasat la vest de Nipru şi vom continua să luăm toate măsurile de precauţie necesare pentru a le asigura siguranţa”, a declarat duminică ministrul canadian al apărării, Anita Anand, sosită duminică în vizită în Ucraina.

Ministrul canadian a prezentat o actualizare a situaţiei tensionate dintre Ucraina şi Rusia în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, după întâlnirea cu liderii operaţiunii militare canadiene Unifier, care oferă sprijin forţelor de securitate ucrainene.

„Informaţiile pe care le folosim sunt în concordanţă cu cele ale aliaţilor noştri din NATO cu privire la faptul că – şi este bine cunoscut – există o agresiune rusă la frontiera ucraineană cu Belarus”, a declarat Anita Anand, avertizând o dată în plus Rusia că se va confrunta cu „sancţiuni şi consecinţe severe” în absenţa dezescaladării tensiunilor.

Canada numără în prezent 900 de soldaţi „pe mare, pe uscat şi în aer” pentru a sprijini misiunea NATO în acest context de instabilitate geopolitică în Europa de Est.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata