Cancelarul german a dezvăluit ce vorbește la telefon cu Vladimir Putin: „Tot spune că el vrea să cucerească ceva”

0 86

Cancelarul german Olaf Scholz spune că Vladimir Putin este hotărât să cucerească părţi din Ucraina şi nu manifestă nicio reţinere în brutalitatea sa. De la invazia din 24 februarie, cancelarul german și președintele Franței sunt liderii occidentali care au vorbit direct cu Putin cel mai mult dintre toți oficialii europeni.

„Ori de câte ori vorbesc cu Putin, el spune foarte clar că pentru el este vorba de a cuceri ceva. El vrea pur şi simplu să cucerească o parte din teritoriul ucrainean prin violenţă. Am văzut brutalitatea de care este capabil preşedintele rus: în Cecenia, unde practic a distrus întreaga ţară, sau în Siria. Nu există nicio reţinere acolo, este cât se poate de limpede”, a declarat Olaf Scholz, sâmbătă seara, la un eveniment organizat la Potsdam, citat de ziare.com.

Cancelarul german a mai că nu este clar câţi soldaţi ruşi au murit până acum în invazie, dar numărul acestora ar putea ajunge la 100.000, relatează The Guardian.

Olaf Scholz şi Emmanuel Macron au vorbit direct cu preşedintele rus mai mult decât majoritatea celorlalţi lideri occidentali de la invazia din 24 februarie a Ucrainei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata