Cât plătesc ucrainenii soldaților ruși dacă predau echipamente militare funcționale. „Vino, îți garantăm siguranța”

0 96

Dezertarea unui polot rus cu elicopter cu tot a scos la iveală cât plătesc ucraineii pentru armele rusești funcționale predate.

Rușilor li se promite 1 milion de dolari pentru un avion, 500.000 de dolari pentru un elicopter și 100.000 de dolari pentru un tanc. Pentru Ucraina, astfel de operațiuni sunt destul de profitabile, chiar și în sens pur comercial. Costul aceluiași elicopter Mi-8 începe de la șase milioane de dolari. Și ca parte a Operațiunii Siniția, Ucraina a primit nu numai un nou elicopter rusesc cu un cockpit blindat, ci și date valoroase despre aviația Federației Ruse.

Serviciul de informaţii al armatei ucrainene (GUR) a dat publicităţii un interviu cu un bărbat despre care spune că este un pilot rus care a dezertat luna trecută cu tot cu elicopterul de luptă Mi-8 pe care îl pilota, transmite CNN.

Militarul, al cărui nume este Maxim Kuzminov, a povestit cum și-a construit planul și cum l-a dus la final.

„Am contactat serviciile de informații ucrainene, le-am explicat situația mea, după care ei mi-au oferit această posibilitate: „Vino, îți garantăm siguranța, îți garantăm noi documente, îți garantăm o compensație financiară”.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata