Câți mercenari ai grupului Wagner au ajuns în Belarus până acum, după rebeliunea lui Prigojin

0 83

Luptătorii mercenari ruși Wagner au ajuns în țara vecină, Belarus, ca parte a unui acord cu Kremlinul, au confirmat în weekend oficiali ucraineni și polonezi, potrivit The Moscow Times.

Minskul a anunțat vineri că mercenarii Wagner operează ca instructori militari pentru forțele de apărare teritorială din Belarus, la trei săptămâni după revolta eșuată din Rusia a grupării paramilitare conduse de Evgheni Prigojin.

„Începând de acum, informațiile disponibile arată că grupuri separate de membri ai companiilor militare private (inclusiv Wagner) au început să fie observate în Belarus, deplasându-se acolo de pe teritoriul Rusiei”, a declarat Andriy Demchenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră.

Serviciul de frontieră ucrainean a precizat duminică, într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram, că depune eforturi pentru a determina locația luptătorilor Wagner și numărul acestora. Între timp, ministrul coordonator adjunct al serviciilor speciale din Polonia, Stanislaw Zaryn, a estimat numărul mercenarilor Wagner din Belarus la „câteva sute”.

„Acești criminali și huligani ruși sunt acum pregătiți să antreneze armata belarusă și să se stabilească în locațiile care au fost pregătite pentru ei”, a scris Zaryn duminică, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Grupul Wagner primise permisiunea anul trecut să recruteze luptători din toate închisorile rusești, președintele Vladimir Putin grațiindu-i personal pe deținuți după șase luni de participare la luptele din Ucraina.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata