Ce a scris pensionara arestată în Rusia pe biletul lăsat la mormântul părinților lui Putin: „Luați-l la voi”

0 60

Irina Țibaneva, o pensionară din Sankt Petersburg care a fost prinsă după ce a lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților lui Vladimir Putin, a fost pusă sub arest la domiciliu pentru o lună. În mesajul ei, femeia a scris că își dorește moartea lui Putin, care este „un monstru și un criminal”. Deși a recunoscut că ea a scris biletul, poliția a făcut teste ADN și expertize grafologice, iar analiza lingvistică a conținutului a stabilit că mesajul conține „aprecieri negative la adresa președintelui rus Vladimir Putin”.

Curtea Districtuală din St. Petersburg a plasat-o, 12 octombrie, pe Irina Țibaneva, 60 de ani, în arest la domiciliu, sub acuzația de profanare de morminte din motive politice sau ideologice.

Femeia a fost arestată după ce a lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților președintelui rus Vladimir Putin, riscând cinci ani de închisoare.

Biletul, lăsat la mormânt pe 6 octombrie, conținea următorul mesaj, potrivit Mediazona: „Părinți de maniac, luați-l la voi, provoacă atâta suferință și necazuri, întreaga lume se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un monstru și un criminal”.

Irina Țibaneva a fost arestată pe 10 octombrie, pe baza numeroaselor camere de supraveghere instalate în cimitir.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata