Ce au căutat agenții FBI în locuința din Washington a aliatului lui Putin, oligarhul Deripaska

0 172

FBI derulează „activităţi de aplicare a legii” la locuinţa din Washington a miliardarului rus Oleg Deripaska, potrivit unui purtător de cuvânt al FBI, citat de CNN. Deripaska, 53 de ani, este aliat al președintelui rus Vladimir Putin

Percheziile sunt făcute în urma unei investigații federale derulate în New York, a spus purtătorul de cuvânt al FBI pentru CNN, fără să ofere și alte informații. O sursă din interiorul anchetei a declarat că ancheta încă e „în curs”. Aleea din fața locuinței sale a fost izolată de poliție cu bandă galbenă, iar mai multe mașini ale forței de ordine au fost parcate pe stradă.

Un agent FBI a păzit aleea și mai mulți alți agenți au fost văzuți intrând și ieșind din casa oligarhului din cartierul Kalorama din Washington. Deripaska a fost trecut în 2018 pe lista persoanelor sancționate de SUA din cauza relațiilor de prietenie cu Vladimir Putin, a implicării în alegerile prezindențiale din anul 2016 și a cauza sprijinirii unor interese ruse. Potrivit declarației Departamentului Trezoreriei care anunța sancțiunile la acea vreme, miliardarul a fost cercetat pentru „spălare de bani, amenințarea cu moartea a rivalilor în afaceri și interceptarea ilegală a un oficial guvernamental”. La începutul acestui an, Deripaska a pierdut un proces pentru ridicarea sancțiunilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata