Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic

0 100

Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că Ucraina ar putea folosi acest lucru ca pe o oportunitate pentru a se regrupa şi reînarma, relatează Reuters.

Suspendarea conflictelor armate în cadrul unui „armistiţiu olimpic” este o tradiţie de lungă durată, iar Macron a declarat luni, într-un interviu, că va depune eforturi pentru a obţine unul atunci când Parisul va găzdui Jocurile de vară, între 26 iulie şi 11 august.

Întrebat despre acest lucru, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că atât preşedintele Vladimir Putin, cât şi armata rusă „au observat că, de regulă, regimul de la Kiev foloseşte astfel de idei, astfel de iniţiative pentru a încerca să se regrupeze, să încerce să se reînarmeze şi aşa mai departe”.

El nu a citat niciun caz specific în care Ucraina s-a comportat în acest fel. Războiul face ravagii din 24 februarie 2022, când Putin a lansat ceea ce a numit o „operaţiune militară specială” în Ucraina, şi nu a existat niciun armistiţiu în această perioadă.

Peskov nu a exclus un armistiţiu olimpic, dar a spus că nimeni nu a făcut încă niciun pas oficial în acest sens.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata