Ce detalii oferă generalul Budanov despre doborârea unui nou avion-radar A-50? Ținta: „Încă șase”

0 232

Șeful spionajului militar ucrainean, generalul Kirilo Budanov, a oferit câteva detalii despre operațiunea din 23 februarie soldată cu doborârea unui nou avion-radar de tip Beriev A-50.

Potrivit lui Budanov, operațiunea a fost pregătită timp de două săptămâni până la executarea ei deasupra Mării Azov.

Șeful spionajului militar ucrainean a precizat că anihilarea acestui avion cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de la lansarea invaziei ruse nu are nicio relevanță simbolistică. „Așteptam avionul, nu data”, a afirmat el.

Budanov a refuzat să menționeze armele folosite pentru doborârea celui de-al doilea avion-radar de tip Beriev A-50 de la începutul acestui an. Un alt avion de acest tip fusese eliminat pe 14 ianuarie de asemenea deasupra Mării Azov.

„Încă șase (au mai rămas de doborât, n. red.). Două schimburi complete. Încă unul va cădea și va trebui oprit serviciul non-stop”, a declarat Budanov.

Armata rusă ar fi dispus de nouă avioane de tip Beriev A-50 înainte de declanșarea invaziei, la 24 februarie 2022. În afară de cele două avioane doborâte, un altul a fost grav avariat în timp ce staționa pe un aerodrom din Belarus.

Dintre cele șase A-50-uri aflate încă în dotarea armatei ruse, doar trei ar fi modernizate, subliniază presa ucraineană.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata