Ce îi lipsește Rusiei pentru a câștiga un război lung cu Ucraina

0 144

Rusia nu este pregătită pentru un război lung. Adică, războiul poate fi „lent”, așa cum a fost timp de 10 ani în Afganistan. Dar Rusia nu este pregătită pentru ceea ce se întâmplă acum; ar fi vrut demult să ia o pauză, de-acum un an. A început mobilizarea în speranța că va întoarce situația în favoarea ei, obținând un fel de înghețare a conflictului, pentru ca apoi, în condiții mai confortabile, să se îndrepte din nou spre obiectivele pe care și le-a propus inițial.

Este un paradox: Rusia nu este pregătită să lupte de mult timp, dar nu-și poate abandona obiectivele. Iar obiectivele sale sunt distrugerea Ucrainei ca stat, spune expertul militar Pavel Luzin, într-un interviu acordat Novaia Gazeta Europa.

Dar totuși, Rusia învață din propriile greșeli, iar analiștii militari occidentali recunosc acest lucru. Acum un an au fost surprinși de modul în care lupta Rusia, dar acum nu mai face aceleași greșeli.

Ei bine, de exemplu, se pare că au încetat să se mai miște din loc în loc în coloane mari cu echipament și muniție, astfel încât Forțele Armate ucrainene să poată distruge întreaga coloană deodată.

Lipsa de libertate

Sistematic, nimic nu s-a schimbat în acțiunile armatei ruse. Nivelul de pregătire intelectuală a sergenților și ofițerilor era la limita inferioară acum un an și jumătate și nu a crescut. Acești oameni au abilități cognitive foarte limitate. Are loc o anumită adaptare la situație, dar nu există niciun progres în acest sens.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata