Ce pedeapsă a primit un rus care a scris ”Nu războiului” în zăpadă. Bărbatul ar fi discreditat forțele armate ale Rusiei

0 84

Un tribunal rus a dispus ca un bărbat să fie închis pentru 10 zile după ce a scris cu degetul „Nu războiului” pe un turnichet acoperit de zăpadă la intrarea într-un patinoar din parcul Gorki din Moscova, scrie Reuters.

Potrivit documentelor tribunalului, incidentul a avut loc pe 23 noiembrie, iar bărbatul, pe nume Dmitri Fiodorov, a fost condamnat a doua zi după ce a fost reținut de poliție.

Poliția a decis că acțiunile sale ar putea constitui o infracțiune civilă în conformitate cu o lege care vizează orice persoană considerată că a acționat în mod public pentru a discredita forțele armate ale Rusiei, infracțiune care, în cazul său, a fost pedepsită cu o amendă, conform Reuters.

Noile legi care reprimă disidența au fost introduse la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce el a numit o „operațiune militară specială”.

Pentru cei care se opun războiului Rusiei în Ucraina, a vorbi în public a devenit de atunci un lucru riscant, iar criticii spun că aproape 20.000 de persoane au fost reținute și peste 800 de dosare penale au fost deschise.

De asemenea, a fost amendat cu o sumă necunoscută – aparent pentru că a scris „Nu războiului” – potrivit rapoartelor din presa rusă, deși nu s-a menționat acest lucru în documentele tribunalului postate online.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata