Ce știm despre Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”. Ea spunea că a simțit „energie neagră”, „satanică” la Azovstal

0 172

Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”, Aleksandr Dughin, a urmat linia de gândire a tatălui ei, promovând aceleași idei despre Eurasianism și susținând invazia Rusiei în Ucraina. Ea conducea un site care publica numeroase dezinformări, ceea ce a dus la includerea ei pe lista de sancțiuni a Statelor Unite și a Marii Britanii. Înainte de a fi ucisă în explozia din weekend-ul trecut, Daria Dughina coordona publicarea unei cărți despre războiul din Ucraina, „Cartea Z”. 

Daria Dughina (30 de ani) a fost inclusă anul acesta pe lista de sancțiuni atât de Statele Unite, cât și de Marea Britanie, potrivit publicației The Hill. Motivul, același: propagarea de dezinformări în mediul online privind invazia Rusiei în Ucraina. Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, care impune sancțiunile, notează că Daria Dughina conducea site-ul United World International, care publică dezinformări și a sugerat inclusiv că Ucraina ar „pieri” dacă va deveni membră NATO.

La rândul ei, Marea Britanie a sancționat-o pe fiica lui Aleksandr Dughin pentru că este „un contributor de profil înalt la dezinformare pe diverse platforme online în legătură cu Ucraina și invazia Rusiei în Ucraina”. Daria Dughina era o susținătoare înfocată a invaziei Rusiei în Ucraina.

Într-un interviu publicat cu puțin înainte de a muri, ea nominaliza țintele Rusiei în Ucraina ca fiind „totalitarismul liberal, fascismul liberal, totalitarismul occidental, potrivit New York Times. Tot publicația americană mai scrie că Daria Dughina era coautoarea uneo cărți despre războiul din Ucraina, care ar urma să apară la toamnă. Volumul se numește „Cartea Z” (simbolul invaziei ruse) și se găsește deja la precomandă în librăriile din Rusia.

În iunie, Daria Dughina a vizitat combinatul Azovstal din Mariupol, unde soldații ucraineni au blocat înaintarea rușilor mai bine de două luni. Ea a publicat o poză din catacombele combinatului, declarând ulterior pentru un post rusesc de radio că Azovstal era plin de „energie neagră”, „satanică”.

Mașina în care se afla Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova, în ceea ce apropiații Kremlinului numesc deja ca fiind un atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei.

Un fost deputat rus care acum este stabilit la Kiev după ce a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin susține că un grup de partizani ruși, necunoscut până acum, se află în spatele atacului în care a murit Daria Dughina, fiica ultranaționalistului Aleksandr Dughin. Ilia Ponomarev afirmă că atentatul a fost opera Armatei Naționale Republicane, un grup clandestin care activează în interiorul Rusiei și care are drept scop răsturnarea regimului Putin.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata