Ceban anunță că datornicilor li se închide robinetul pe 1 august

0 80

Vadim Ceban anunță că datornicilor li se închide robinetul la gaz. Măsura va începe a fi implementată de responsabili începând cu 1 august.

Debranșarea va fi posibilă după Decizia Comisiei Pentru Situații Excepționale, emisă pe 24 iunie. Nu li se va livra gazul atât consumatorilor casnici care au datorii, cât și persoanelor juridice.

Anterior, Vadim Ceban anunța că de la începutul anului consumatorii moldoveni au acumulat circa 123 de milioane de lei datorii. Circa 105 milioane sunt restanțele consumatorilor casnici.

„Valoarea totală a datoriilor pentru furnizarea de gaze naturale de către consumatorii casnici, persoane juridice și organizații bugetare către S. A. „Moldovagaz” pentru primul trimestru al anului 2022 este de circa 112 milioane de lei. Pentru a evita declanșarea procedurii de oprire, vă rog să plătiți în timp util chitanțele primite”, afirmă Vadim Ceban la începutul lui iunie.

După cea mai recentă majorare, prețul pentru gazele naturale a depășit 18 lei. Scumpirea a intrat în vigoare pe 1 iunie, după ce ANRE a decis că noul tarif va fi de 18,61 lei. Înainte de hotărârea ANRE, Ceban propunea ca tariful pentru gaze naturale să fie diferit vara și iarna, tarifele să crească în perioada estivală, când este mai mic consumul, iar în perioada rece a anului să scadă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata