VIDEO Centrul orașului, curățat de protestatarii lui Șor! Corturile au fost evacute de către oamenii legii

0 576

Poliția a evacuat corturile protestatarilor partidului „Șor” din centrul capitalei. Oamenii legii informează că au constatat multiple provocări în cadrul protestului de astăzi și că organizatorii au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre organizatorii protestului, Primăria municipiului Chișinău și Poliție.

Oamenii legii au înlăturat corturile protestatarilor partidului „Șor”, atât de pe bulevardul Ștefan cel Mare instalate astăzi, cât și din scuarul Parlamentului. În fața Parlamentului poliția a format un cordon, iar protestatarii care mai sunt prezenți în centrul Chișinăului scandează „Jos Maia Sandu”.

 

Poliția a restricționat accesul în scuarul Parlamentului, inclusiv presei. Unii protestatari deja și-au strâns lucrurile și au plecat. Unul dintre protestatari, minor, a fost reținut de oamenii legii după ce refuza să părăsească cortul.

În timp ce organizatorii au anunțat că la protest au participat 70 de mii de persoane, poliția informează că la el au participat circa 6000 de cetățeni.

Potrivit poliției, au fost constatate o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ei (obiecte contondente, cuțite, foarfece chirurgicale, crengi, etc.) Prin toate acțiunile s-a urmărit instigarea la dezordine și periclitarea securității publice, fără a ține cont că în Piața Marii Adunări Naționale erau preconizate și alte evenimente, inclusiv cu participarea copiilor.

Aceste acțiuni au fost ghidate de către organizatorii care au recurs la discursuri de ură, nu s-au conformat cerințelor, au admis acțiuni protestatare contrar regulilor stabilite anterior și care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni.

Totodată organizatorii au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine; au îndemnat protestatarii la nesubordonare și la schimbarea locației, inclusiv prin altercații și îmbrânceli.

Detalii și video, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata