Chirilă, replică pentru ambasadorul Rusiei în România: Nu am avut niciodată un război civil în Republica Moldova, punct!

0 196

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, a venit cu o replică după ce pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România a apărut un mesaj în care se afirmă că „În Republica Moldova Rusia a oprit războiul civil”.

„Nu am avut niciodată un război civil în Republica Moldova, punct! Cei care au îndoieli sunt rugați să consulte Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului în cazul Ilașcu și alții v. Moldova și Rusia (cererea nr. 48787/99)”, a declarat ambasadorul pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Ambasada SUA din România a venit cu un mesaj în contextul discuțiilor tensionate de la Bruxelles între NATO și Rusia provocate de acumularea agresivă de forțe militare rusești la frontiera cu Ucraina.

„Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 … și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 și apoi în 2008 … și nu a mai plecat.  Rusia a invadat Ucraina în 2014 … și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la București. 

Sursa: https://radiochisinau.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata