CIA recrutează agenți ruși trădați de regimul Putin: reacția Kremlinului

0 143

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a difuzat un nou mesaj video prin care încearcă să-i convingă pe ofiţerii ruşi de informaţii să schimbe tabăra şi să lucreze ca agenţi dubli pentru SUA, relatează Reuters.

Directorul CIA, William Burns, afirma în iulie anul trecut că nemulţumirea din rândul unora dintre ruşi cu privire la războiul purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei creează o oportunitate rară pentru SUA de a recruta spioni din tabăra adversă.

Mesajul video, difuzat în limba rusă pe contul oficial al CIA pe reţeaua socială X, încearcă să atragă agenţi ruşi patrioţi care se simt trădaţi de corupţia elitelor de la Moscova.

„Cei din jurul vostru s-ar putea să nu dorească să audă adevărul. Dar noi vrem. Voi nu sunteţi neputincioşi”, transmite CIA în acest mesaj, cel mai recent dintr-o serie de filmulețe video difuzate cu scopul de a recruta agenţi ruşi.

Pe un fond sonor de muzică clasică melancolică, în imagini apare un personaj fictiv, un bărbat în vârstă de 35 de ani care se autodescrie drept un angajat al serviciului militar rus de informaţii şi un patriot care iubeşte Rusia şi care a activat odată în trupele de paraşutişti, remarcă Reuters, potrivit Agerpres.

„Am suficient de mult curaj să confrunt această trădare?”, spune personajul care întruchipează un agent rus trecut de partea Occidentului, precizând că inamicul real al Rusiei se află în interior sub forma elitei şi conducerii corupte.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata