„Cine are statul în buzunar” sau frica lui Nikita Mihalkov de cipuri

0 277

La începutul lunii mai, canalul controlat de stat „Rusia 24” a difuzat o ediție a emisiunii de autor „BesogonTV”, regizată de Nikita Mihalkov. Ediția a fost intitulată „Cine are statul în buzunar”. În context,  Mihalkov, în special, a sugerat că miliardarul Bill Gates vrea să implanteze cipuri la miliarde de oameni pentru a-i controla și în cele din urmă pentru a reduce populația lumii dar și consumerismul.

„Un cip este implantat în corpul uman, acționând ca un organism de control pentru caracteristicile activității zilnice. În cazul în care condițiile sunt îndeplinite, persoana primește anumite bonusuri, pe care le poate folosi. Ale cui condiții sunt îndeplinite? Deci o persoană își vinde identitatea, libertatea, independența pentru bonusuri? Cei care gestionează aceste cipuri au o oportunitate deplină de a vă conduce”, spune Mihalkov în emisiunea sa. 

Emisiunea respectivă se difuzează pe Rusia 24, de două ori, în zilele de vineri și apoi de trei ori sâmbătă și duminică. În data de 1 mai, emisiunea a fost difuzată, de două ori. După aceea, conducerea televiziunii l-a informat pe Mihalkov că în zilele de 2 și 3 mai, nu vor exista difuzări.

Mihalkov, autorul și gazda emisiunii  „Premiat cu Oscar în 1995”,  nu a fost deloc surprins: într-un mesaj video, regizorul a catalogat decizia „cenzură pură” iar după asta ediția a fost difuzată încă de două ori, la 23.00 și la 3.00.  Mihalkov consideră că aceste ore de difuzare au fost stabilite astfel încât, audiența să fie cât mai mică. „Emisiunea a fost retrasă  fără echivoc, cu  toate că oficial a fost difuzată de  patru ori”, a spus regizorul.

Bill Gates – țap ispășitor 

Mihalkov are toate motivele să se simtă trădat de canalul de televiziune Rusia 24. Edițiile emisiunii sale se difuzează la o televiziunea controlată de stat din anul 2014 și nu este pentru prima dată cînd o emisiune realizată de el a fost scoasă din grila de emisie. Conducerea televiziunii a mai procedat astfel și în anii 2015 și 2018.

După cum eUvsDisinfo a raportat anterior, Bill Gates a fost mult timp un țap ispășitor pentru mass-media pro-Kremlin și în jurul lui au existat mai multe tentative de a construi teorii conspiraționale. Încă pe data de 24 aprilie, televiziunea de stat” Pervyi Canal” a difuzat în cadrul emisiunii „Omul și legea” o teorie conform căreia Bill gates ar fi vinovat de declanșarea pandemiei COVID-19.

Pe rețelele sociale ruse, acuzațiile răspândie de Nikita Mihalkov, conform cărora Bill Gates ar vrea să înrobească uminitatea sunt numite  „merișoare”. Cel mai probabil, rincipalul motiv pentru refuzul „Rusiei 24” de a difuza emisiunea „Besogon TV” ar putea fi criticile lui Mihalko, la adresa președintelui consiliului de administrație al Sberbank din Rusia, Herman Gref ,un om din anturajul lui Putin.

Sursa: EUvsDisinfo

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata