Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

0 178

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l înlocuiască pe Joe Biden în cazul în care actualul lider de la Casa Albă, în vârstă de 81 de ani, s-ar retrage din cursa prezidențială, potrivit Sky News.

De la susținerea timpurie a căsătoriilor între persoane de același sex, până la lupta cu problema persoanelor fără adăpost din California, Gavin Newsom (56 de ani) a fost descris de unii „ca un posibil succesor al lui Joe Biden și o soluție la unele dintre problemele democraților”.

Potrivit sursei citate, în urma prestației dezastruoase a lui Joe Biden la dezbaterile din SUA, se pare că panica a cuprins părți ale Partidului Democrat. S-a ajuns chiar până acolo încât surse anonime ale partidului ar fi sugerat înlocuirea lui Biden în ultimele săptămâni dinaintea convenției partidului-care l-ar confirma drept candidat la alegerile din noiembrie.

O serie de nume au fost vehiculate în urma acestui eveniment, dar, printre acestea, s-a vorbit că guvernatorul Californiei, Gavin Newson, ar putea fi cel mai bine plasat pentru a lua locul președintelui, dar cine este acesta și cum a ajuns atât de aproape de vârful partidului democrat?

Cine este Gavin Newsom?

Aflat la a patra generație în San Francisco, Newsom s-a născut în 1967. În ciuda faptului că a crescut cu dislexie, a reușit să se descurce la școală și mai târziu la universitate.

De asemenea, jucător de baseball, a fost suficient de bun pentru a obține o bursă parțială de baseball la Universitatea Santa Clara, pe care a absolvit-o, înainte de a intra în afaceri.

Prima dată a fost căsătorit cu procurorul districtual Kimberly Guilfoyle, dar la doi ani după divorțul lor s-a căsătorit cu actuala soție, Jennifer Siebel, cu care are patru copii.

De-a lungul anilor, afacerea sa a crescut, cuprinzând restaurante și hoteluri, înainte de a-și îndrepta atenția către politică.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata