CNN: Iranul atacă cibernetic transporturile și sistemul medical din SUA

0 336

Hackeri sponsorizați de guvernul iranian țintesc activ domenii esențiale din SUA, precum transporturile și sănătatea, folosind inclusiv atacuri de tip ransomware, au avertizat agențiile americane, britanice și australiene de specialitate, conform CNN.

Se întâmplă rar ca guvernul SUA să acuze Iranul de atacuri de tip ransomware, acest tip de atac cibernetic fiind folosit mai frecvent de infractori cibernetici individuali și mai puțin frecvent de state.

Conform rapoartelor, hackerii iranieni exploatează breșe de securitate din programe dezvoltate de Microsoft și Fortinet pentru a accesa sisteme și a le bloca cu ajutorul programelor ransomware. Aceste programe blochează calculatoare și encriptează conținut important, iar hackerii cer apoi sume mari de bani pentru a le debloca și a returna conținutul.

Informațiile vin de la FBI, Agenția de Securitate și Infrastructură Cibenetică americană, Centrul de Securitate Cibernetică din Australia, și Centrul Național de Securitate Cibernetică britanic.

Vezi mai multe AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata