Comandantul rus de batalion capturat de ucraineni: „Războiul va fi pierdut. Trebuie să ne întoarcem în Rusia să restabilim ordinea”

0 294

Maiorul Iuri Tomov, capturat de ucraineni în timpul raidului-surpriză întreprins marți, 8 august, pe malul stâng al fluviului Nipru, a fost interogat în captivitate, ocazie cu care a vorbit despre dezastrul din armata rusă și lipsa de umanitate.

Tomov a fost dat dispărut inițial de blogerii ruși, care au negat că armata ucraineană ar fi reușit să-și atingă scopurile atacului. Cu toate acestea, ofensiva din localitatea Kozachi Laheri a avut succes, iar ucrainenii au reușit să facă un pod către terenul ocupat de ruși în zonă.

În plus, comandantul batalionului rusesc 1822, însărcinat cu apărarea malului stâng al fluviului a reapărut, într-un video în care le oferă indicații ucrainenilor.

În cursul serii de duminică, 13 august, armata ucraineană a publicat interogatoriul de 14 minute la care a fost supus maiorul Tomov, un ofițer de 45 de ani recrutat în septembrie 2022.

https://twitter.com/Yuri_Gagarin_UA/status/1690808973811675136

„Acest război va fi pierdut, este necesar să ne întoarcem la unitatea militară de pe teritoriul Federației Ruse și să începem restabilirea ordinii în țara noastră, așa cum a făcut Prigojin”, a spus, printre altele, Tomov.

Comandantul mai spune că a ajuns pe linia de contact a frontului cu batalionul format din 550 de soldați, pe data de 28 iulie 2023. Tomov admite că, în doar câteva zile, a pierdut între 25 și 30% dintre militarii din subordine.

Maiorul mai spune că recruții au fost trimiși pe front total nepregătiți, că e haos și panică printre soldați și că mulți refuză să execute ordinele.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata