Comandantul unei brigăzi de elită din armata rusă, ucis pe câmpul de luptă din Ucraina

0 131

Colonelul Andrei Kondrașkin, comandantul unei brigăzi de trupe de asalt aerian de elită, a fost ucis pe câmpul de luptă din Ucraina. Vestea a fost dată de comandantul Batalionului Vostok, Aleksandr Hodakovski.

În calitate de comandant al Brigăzii 31 de Forțe Aeropurtate, Andrei Kondrașkin a jucat un rol important în asedierea și devastarea Mariupolului, în primăvara anului 2022.

Potrivit lui Hodakovski, colonelul Kondrașkin a fost ucis într-un atac efectuat de ucraineni.

„În timp ce luptam cot la cot, m-am împrietenit cu Andrei, iar astăzi sunt profund rănit de vestea morții sale. Condoleanțe familiei și prietenilor lui, precum și camarazilor săi de arme”, a scris Hodakovski pe canalul său de Telegram.

Kremlinul nu a reacționat în legătură cu moartea lui Andrei Kondrașkin, așa cum nu a făcut nici în cazul altor comandanți ruși uciși pe câmpul de luptă din Ucraina.

Jurnalistul ucrainean Iurii Butusov scrie că locotenentul Kondrașkin a participat la „toate bătăliile majore ale războiului”, ultima sa misiune fiind să oprească înaintarea ucrainenilor spre Andriivka, lângă Bahmut, în regiunea Donețk. Andriivka și localitatea din apropiere Klișciivka tocmai au fost eliberate de ucraineni.

Nu se știu împrejurările morții lui Kondrașkin, dar lichidarea sa este o „realizare importantă”, afirmă jurnalistul ucrainean.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata