Comisia electorală de la Moscova a refuzat să-l înregistreze pe Boris Nadejdin în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din Rusia

0 75

Comisia Electorală Centrală din Rusia a refuzat să-l înregistreze pe Boris Nadejdin în calitate de candidat la alegerile prezidențiale. Nadejdin susține că nu este de acord cu hotărârea și că o va contesta în instanța superioară. Kremlinul spune că Vladimir Putin nu îl consideră rival pe potențialul contracandidat.

O altă candidată anti-război, jurnalista Ekaterina Dunțova, s-a lovit de refuzul Comisiei Electorale Centrale de a se înscrie în cursa pentru Kremlin, după care a fost reținută de poliție.

Vladimir Putin, fondatorul și liderul partidului Rusia Unită, a fost înregistrat fără nicio problemă în calitate de „independent” după o analiză a doar 60.000 din cele peste 300.000 de semnături depuse în sprijinul său.

Putin, în vârstă de 71 de ani, mai poate candida la cel puțin încă două așa-zise alegeri prezidențiale din Federația Rusă în urma unor modificări operate în Constituție.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata