Concurs mimat. Un fost deputat socialist pe cale să ajungă şef la Inspectoratul Mediului

0 361

Deputatul PAS, Radu Marian, a transmis un demers către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) prin care cere anularea concursului de ocupare a funcție de director al Inspectoratului pentru  Protecția Mediului. Potrivit lui, din informațiile pe care le deține, acest concurs ar fi mimat în favoarea lui Paciu Mihail, fost deputat PSRM.

„Acest concurs ridică mari semne de întrebare privind legalitatea acestuia. Conform hotărârii Curții Constituționale nr.7 din 18 mai 2013, Guvernul al cărui mandat a încetat nu poate numi în funcție funcționari publici și nu poate să ia decizii care ar putea ulterior angaja durabil linia politică a viitorului Guvern. De asemenea, conform hotărârii Curții Constituționale din 4 martie curent, Guvernul a cărui mandat a încetat are un termen de activitate limitat și măsurile adoptate de acesta trebuie să producă efecte doar în cadrul acestui termen. Lipsa legitimității politice a Guvernului, al cărui mandat a încetat, nu-i permite acestuia să afecteze, prin măsurile sale, mandatul noului Guvern. Dincolo de aspectele legale, ministrul în demisie Perju își bate joc în mod sfidător de votul cetățenilor la alegerile parlamentare din 11 iulie”, scrie Marian pe Facebook.

Amintim că, săptămâna trecută, Radu Marian și Sergiu Litvinenco au anunțat că PSRM încearcă pe ultima sută de metri să-și aranjeze apropDOC dovaviații în funcții cheie din cadrul instituțiilor statului, find vorba de ministere precum cel al Sănătății, Afacerilor Interne sau Agriculturii.

 

 

Sursa: realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata