Confirmat de SIS! În Transnistria se dezvoltă „ferme de criptovalută”: Știam despre asta încă de la început

0 248

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) cunoaște despre „fermele de criptomonedă”, care se dezvoltă în regiunea transnistreană încă „din perioada incipientă” și au alertat autoritățile responsabile. O asemenea informație a fost oferită drept răspuns la solicitarea portalului de știri Realitatea.md de către SIS, cu privire la acest subiect.

SIS precizează că a întreprins măsuri cu alte forțe de ordine din țară pentru a stopa importul de echipament destinat producerii de criptovalută, destinat regiunii separatiste.

 

„În limita competențelor legale, Serviciul de Informații și Securitate întreprinde acțiuni orientate spre combaterea riscurilor de natură economică, energetică și social-politică la adresa securității naționale, generate de funcționarea fermelor de criptovalută din regiunea transnistreană. Menționăm că, de comun cu alte instituții ale statului, Serviciul a întreprins măsuri pentru obstrucționarea importurilor de echipament destinat producerii de criptovalută, în raioanele de est ale Republicii Moldova”, se arată în răspunsul oferit de SIS.

Totuși, Serviciul de Informații și Securitate menționează că, dezvoltarea mediului de afaceri din regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu este coordonată cu autoritățile constituționale de la Chișinău, fapt care ar împiedica procesul de control asupra acestui segment.

„SIS cunoaște despre dezvoltarea fermelor de criptovalută în regiunea transnistreană încă din perioada incipientă și a informat instituțiile abilitate ale statului la fiecare etapă de dezvoltare a acestui proiect. Pe parcursul ultimului an, producerea criptovalutei și importul de echipament în regiunea transnistreană a fost subiectul multiplelor informări remise către conducerea statului și instituțiile centrale”, mai precizează SIS.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata