Conflictul transnistrean, abordat de Popescu la Bruxelles cu un oficial european

0 68

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles s-a văzut cu Stefano Sannino, secretar general al Serviciului European pentru Acțiune Externă.

Am reafirmat interesul de aprofundare a cooperării moldo-comunitare în sfera politicii externe și de securitate, fapt care va fi materializat prin organizarea, la începutul anului viitor, a primei reuniuni a Dialogului de nivel înalt politic și de securitate cu Uniunea Europeană, a precizat Popescu, într-o postare pe Facebook.

„Această platformă va oferi ambelor părți posibilitate de a discuta situația în regiune, provocările la adresa securității și stabilității regionale, cooperarea în ceea ce privește participarea experților Republicii Moldova în misiunile de gestionare a crizelor sub egida UE. Avem un interes sporit de a consolida reziliența și capacitatea de gestionare a crizelor cu suportul partenerilor europeni. De asemenea, am expus prioritățile politicii externe și agenda de reforme interne inițiate de echipa guvernamentală. Situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean a fost un alt subiect abordat cu oficialul european, care mi-a reconfirmat deschiderea Uniunii Europene pentru intensificarea dialogului politic și de securitate”, scrie Popescu.

La Bruxelles, Popescu participă la reuniunea miniștrilor afacerilor externe care se desfășoară în contextul pregătirilor pentru cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic, preconizat să aibă loc pe data de 15 decembrie. Prioritățile de dezvoltare ale Parteneriatului Estic pentru următorii ani urmează să fie reflectate în declarația comună a reuniunii la nivel înalt.

sursa: realitatea.md

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata