Consiliul Atlantic al Bulgariei cere suspendarea tuturor zborurilor cu avioane MiG-29 reparate de ruși

0 127

Consiliul Atlantic al Bulgariei a cerut suspendarea zborurilor cu toate aeronavele MiG-29 reparate de Russian Aircraft Building Corporation, după ce un avion de luptă de acest tip s-a prăbușit, miercuri, în Marea Neagră.

Mai mult, Consiliul Atlantic cere demararea imediată a unui control al calității cu privire la reparațiile făcute la aceste Mig-uri, iar verificările să fie făcute de experți din țările NATO, scrie Novinite, citat de digi24.ro.

Reacția vine după ce un avion de luptă MiG-29 aparținând forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit, miercuri, în Marea Neagră, în timpul unor operațiuni militare. Presa bulgară a transmis că la ora 10 dimineața a fost găsită vesta de salvare a pilotului, dar nu se știe dacă pilotul a fost sau nu catapultat. Operațiunea căutare și salvare este încă în desfășurare.

Totodată, Consiliul Atlantic solicită ministrului interimar al apărării să analizeze urgent impactul întârzierilor de către partea rusă a implementării contractelor privind reparația avioanelor de luptă Mig-19 și a pregătirii piloților.

Potrivit sursei citate, este foarte important să se clarifice dacă există o legătură între pregătirea de luptă a piloților bulgari, mult sub standardele NATO, și acest incident.

„În baza principiului solidarității NATO, guvernul ar trebui să solicite imediat lansarea unei misiuni aliate pentru paza spațiului aerian bulgar până când Bulgaria va dobândește capacități fiabile pentru implementarea sarcinilor de poliție aeriană”, potrivit sursei citate.

Consiliul Atlantic insistă pentru suspendarea imediată a tuturor activităților privind extinderea folosirii aparatelor MiG-29.

Sursa: https://www.digi24.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata